Proiect de lege: ROMÂNIA FĂRĂ BANI CASH 





Senatorul de Buzău Constantin Popa vrea ca pe viitor toate plăţile pe care le fac românii să fie făcute în proporţie de peste 90 la sută, doar cu cardul, fără a mai folosi banii cash.
Astfel, el va depune un proiect de lege prin care va cere ca angajaţii dar şi pensionarii sau şomerii să nu mai primească leafa în bani numerar ci doar pe cardul bancar. Mai mult, în lege va fi stipulat foarte clar că toate magazinele sau micii producători vor avea obligativitatea de a deţine cititoare de card, prin care să se facă toate plăţile. Alesul spune că în acest fel se va reduce simţitor evaziunea fiscală, dar şi şpaga.

„Este atât de simplu să reducem simţitor evaziunea fiscală sau şpaga. Banca urmăreşte absolut toate tranzacţiile pe care le face omul sau firma cu banii şi ştie unde se duc sau pentru ce se duc. Nu se va putea da şpagă căci eşti urmărit la leuţ, iar autorităţile te vor întreba ce ai făcut banii. Cred că nu este o problemă ca fiecare vânzător, mă refer la magazine dar şi la cei care vând să zic în piaţă să aibă un aparat de citit carduri,e cât un telefon mobil”, spune Popa.

Senatorul mai crede că şi vânzările ilegale de droguri sau ţigări vor fi reduse întrucât, spune el, cei care se ocupă cu aşa ceva nu vând decât pentru bani lichizi, deci cumpărătorul nu îşi va putea procura produsele căci nu au banii cash.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

MARILE PROBLEME ALE MIŞCĂRII LEGIONARE (dovezi chiar din cărţile legionare privind caracterul fascist, antisemit, ecumenist, ezoterist şi neortodox al grupării legionare)

RĂTĂCIRILE ECUMENISTE ale Arhim. ILIE CLEOPA din cartea “CĂLĂUZĂ ÎN CREDINŢA ORTODOXĂ”

Conspiratia clanurilor de machedoni împotriva României