MIRCEA PUSCASU despre MISIUNEA LUI VICTOR RONCEA la MANASTIREA PETRU VODA. Unealta: monahul FILOTHEU BALAN. Primele victime: APOLOGETICUM si MONAHUL TEODOT. Urmeaza: MONAHIA FOTINI (Revista Atitudini)

Preluare integrală de pe site-ul saccsiv:
Fratii Gabriel (Apologeticum) si Mircea Puscasu au fost printre foarte putinii ce mi-au luat apararea pe cand eram in temnita.
Nu-i pot lasa la greu, acum cand ei duc o teribila lupta cu un redutabil dusman: VICTOR RONCEA. Caci “partea celor fricoşi şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.”
Pe VR si camarazii sai ii putem incadra la categoria INTRUSI INTANGIBILI. Resursele si sprijinul de care au nevoie sunt nelimitate.
Victor-Roncea-si-Traian-Basescu-Civic-Media-Ziua-Mic

Iata comentariul lui Mircea Puşcaşu postat la articolul Poetul FLORIN IARU ne explica cum e cu teoria conspiratiei …:

Pe diverse siteuri apare un mesaj ce poate lasa pe multi perplecsi:
Autorul articolului este monahul Filotheu care e prieten cu postacul V.Roncea (cel al carui nume figura la administrator pe siteul SRI-ului pana acum 4-5 ani), e prieten cu Marian Munteanu (liderul Pietei Universitatii in 90 si apoi “om de afeaceri”(afaceri cu arme, cu parteneri israelieni), apoi membru marcant al partidului lui V.Magureanu). Filotheu este cel ce a concertat ofensiva impotriva dezgroparii si cinstirii moastelor Parintelui Gheorghe Calciu. Filotheu a sunat din proprie initiativa pe Andrei Calciu si l-a montat impotriva dezhumarii turnandu-i baliverne garnisite cu citate din Sfintii Parinti, a sunat pe Mitr.Teofan peste capul staretului Hariton, punandu-l in pozitie contra dezhumarii. In repetate randuri Parintele Justin l-a oprit de la net si de la comunicate, iata ca vedem de ce. Se pare ca m.Filotheu seamana cu hotul striga: “Hotii !!!”.
Articolul a fost postat pe siteul oficial al manastirii Petru Voda, apoi a fost sters. Cine a sters articolul? Filotheu este admin. acolo. Articolul era patetic. Autorul emitea expertize psihiatrice ale dusmanilor personali si denunta fratii care nu stiu ps.50 concluzia era ca sunt securisti. Pe langa mojicia si zeflemeaua ce emana din text si nu cadra cu rangul de comunicat al purtatorului de cuvant al manastirii, flagrante erau problemele de logica: securitatea, serviciile au alocat unui obiectiv asa important ca Petru Voda doi agenti de foarte slaba calitate (dupa spusele autorului unul cu grave afectiuni psihiatrice si unul oligofren), trebuia sa se decida : ori sunt agenti, ori sunt afectati psihic. Nu poti sa le ai pe toate. Si chestia cu siteul sri.ro am vazut-o cu ochiii mei (acum 4 ani, cred) : la sectiunea contact era trecut ca administrator acest nume: Victor Roncea. Nu am vazut nici dezmintiri publice, nici marturisire publica si indreptare, au contraire, pe unde merge / infiltreaza apar dezbinari, tabere, zazanii, scandaluri. In rest numai de bine.
Personal, in Teodot si Gabriel am incredere chiar daca nu sunt „perfecti”. Puteau sa se apere sau sa atace, au blog cu audienta mare (apologeticum), dar nu au facut-o din ratiuni duhovnicesti (vezi aici reactia lor:http://www.apologeticum.ro/2014/01/rugaciunea-sfantului-efrem-sirul/). In opozitie, m.F. si-a rezolvat vendeta on-line pe siteul oficial al manastirii cu insulte, acuze si calomnii. Faptele vorbesc.


Comentariu saccsiv:
Alex:
Mai sus e link-ul catre cache-ul postarii parintelui Filotheu. Sunt foarte mirat de pasajul “…. monahul Teodot (Marius) Rogojină – pe care, prin faptul că îl ţineţi aici doar pentru că e fratele unui ofiţer SRI (?), îl văduviţi de un tratament psihiatric corespunzător afecţiunilor sale mintale -, cît şi pe prea-nefericitul Gabriel Teodor Gioacăş (“frate” care după patru ani de mănăstire nu cunoaşte Psalmul 50 şi nici alte rugăciuni pe care le ştiu chiar şi cei ce nu au putut să termine 8 clase), un om fără nici o legătură cu viaţa monahală, singurul său motiv de a fi aici fiind provocarea evreilor de pretutindeni, ……”

Aluzia la nesanatatea mentala a cuiva, in cazul de fata parintele Teodot si care are pozitie vadita impotriva intereselor criminale ale sionismului nationalist(statul Israel) sau a sionismului internationalist(comunismul, socialismul, si mai nou globalismul) e de origine Talmudica.
Apoi mai jos, parintele Filoteu se arata deranjat de atitudinea “antisemita” a fratelui Gabriel de pe site-ul Apologeticum”. La fel , e descreditat intr-um mod 100% securist, “…nu stie psalmul 50..” si apoi aluzia ca e mai prost decat cei cu 8 clase. “Curat murdar, coane Fanica’” cum a spus Caragiale ….
Nu se vede nicio intelepciune, nicio duhovnicie si nici macar respectarea vreunui canon sau randuieli manastiresti in postarea parintelui Filotheu. Imi pare rau sa vad o asemenea nedesavarsire dohovniceasca in actiune. Doamne ai mila de noi. Se pare ca incep se arata cozile de topor din interiorul Bisericii.

mircea.v:

Alex, asa e, nimic duhovnicesc in postarea respectiva. E chiar de gradinita, nu de 8 clase. iar aia cu psalmul 50 a fost tare de tot. Unii nu stiau Tatal Nostru si mergeau pe apa… Ce sa mai zici.
Monahul Teodot zice bine despre teme grele si serioase din ceea ce am vazut pe you tube. A scrantit-o un pic cu Parintele Calciu da eu cred ca din prea mare zel si evlavie, si, nu e nimeni perfect. Dar Filotheu a facut-o de oaie rau cu postarea asta. A mai avut el o postare parca, tot foarte acuzatoare, care apoi a retras-o. (Traia Parintele Justin.)
Asa ca, nu e la primul exercitiu de tipul asta, “uite-o – nu e”.

In fine, cica sa nu ne facem “idoli” din oameni in viata (zice Demostene Andronescu dupa ce a vazut multe la Aiud), ca daca acestia pica, sa nu ne traga dupa ei. Asa ca, invatatura lasata de Parintele Justin e foarte clara, si mai mult nici nu trebuie. Singura problema este cum pastram si cum punem in practica invatatura asta.
Comentariu saccsiv:
   Exemple ale “nebuniei” monahului Teodot:
Numarul de vizualizari insumate e de 130 000, foarte mult pentru Romania, tinand cont de tema. Deci monahul se dovedeste extrem de periculos, ca atare, nu-i asa, trebuie eliminat …
Al doilea video a fost postat pe vremea cand parintele Justin Parvu inca era printre noi, dar nu i-a zis: nebunule, pleaca.
Cum nu i-a zis nici fratelui Gabriel (Apologeticum): agentule, du-te din Manastire. Iar Gabriel e la Petru Voda din 2009, deci avea tot timpul sa-i tot zica. Asta in conditiile in care monahul Filotheu a incercat si in trecut sa-l sape si sa-l barfeasca, dar stalpul Ortodoxiei, contrar celor spuse de catre cei ce-i ce ataca furibund invataturile, nu se lasa inselat de catre cei din jur.
Asa ca Gabriel a ramas. S-a delimitat insa de … fratii Roncea:

Intr-adevar, inselarea cum ca Marele Duhovnic il sustine pe Traian Basescu fusese atat de mult promovata, incat Parintele a fost nevoit sa dea o dezmintire oficiala:

Atenţie – acest eveniment este o diversiune a lui Victor Roncea. Am vorbit cu pr. Amfilohie la telefon. Dânsul a aflat târziu despre această lansare de carte şi nici nu se gândeşte să participe – dată fiind prezenţa securistă. Încercările „unora” de a-l compromite public au eşuat. Anunţaţi pe toţi cei ce vor să meargă să îşi ia gândul de la acest lucru căci pr. Amfilohie nu va veni.
Iar in timp ce Parintele Justin Parvu ne invata ce si cum cu Rosia Montana:
Victor Roncea scria pe blogul sau taman pe dos.
Se mai aminteste in inregistrare si de fratele sau, George, mason din 2010, chestiune de care s-a aflat insa de abia in 2011. De indata ce stirea a inceput sa circule, Victor a declarat ca se va delimita de el:
   Sapati va rog si voi pe internet daca au ramas sau nu separati.
In mediile ortodoxe anti sistem se spune despre Victor Roncea ca ar fi evreu si ca ar avea si cetatenie americana. Nu s-a venit insa pana acum cu dovezi clare in acest sens.
Articolul de pe blogul sau este cu mult mai amplu decat cel de pe site-ul manastirii. Citez finalul:
UPDATE: Dosarul prezentat de seful SRI Inaltului Teofan cuprindea si date alarmante de la Manastirea de maici, Paltin – Petru Voda.
UPDATE 2: Am primit un raspuns din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, pe care il voi publica impreuna cu cel asteptat de la SRI, imediat ce acesta va aparea. Daca va aparea. Oricum, raman si alte instante, deasupra celor doua institutii, care pot verifica faptele, una dumnezeiasca dar si una lumeasca… ca in orice democratie europeana.
In traducere, urmatoarea tinta e o alta ctitorie a Parintelui Justin Parvu: Manastirea Paltin Petru Voda. Asta inseamna ca prima de pe urmatoarea lista a lui Victor Roncea e maicuta Fotini, ce se ocupa de revista Atitudini, o alta publicatie periculoasa pentru SISTEM.
In plus vrea puscarie. Cat mai multa.
Omul face parte dintr-un grup extrem de periculos, bine infipt in miscarea asta mare ortodoxa antisistem, fiecare membru cu sarcina sa. Terifiant de eficienti in lucrarea lor, se dovedesc total lipsiti scrupule atunci cand cineva le dezvaluie actiunile. Nu se feresc absolut de la nimic si au parte de intreaga sustinere a puternicului lor spate.
N-o spunem doar noi, ci si multi altii, doar ca pana acum n-au facut-o public. Ii stiu si ii rog sa se implice: Mugur Vasiliu, Maica Ecaterina Fermo, Parintele Ioan Sismanian, Parintele Amfilohie Branza, etc.
Iar dintre cei cu care nu am relatii de prietenie: Danion Vasile, adminsitratorii de la Razboi intru Cuvant, Claudiu Tarziu, Dan Puric precum si altii mai putin cunoscuti.
Ca il agreati sau nu pe Gabriel sau pe mine, conteaza mai putin. Dusmanul e comun, iar daca nu suntem uniti, ne va lua pe rand. Nu va bucurati ca vor fi eliminati Gabriel, maica Fotini, monahul Teodat sau eu, caci va va veni si voua randul.  ca directiva Nu uitati ca directiva stapanilor e clara: se accepta doar o “opozitie ortodoxa anti sistem” de tip Roncea. Restul trebuie sa dispara.
Pastorul luteran Martin Niemöller scria:
La început naziştii au venit să-i ridice pe comunişti
Și eu nu am strigat în apărarea lor pentru că nu sunt comunist,
Apoi au venit după evrei,
Și eu nu am strigat pentru ca nu sunt evreu.
Au venit apoi pentru sindicalişti şi catolici
Și nici atunci nu am strigat pentru că nu sunt nici sindicalist și nici catolic.
Când au venit după mine,
Nu mai era nimeni în jurul meu să se ridice în apărarea mea.
Eretic, dar a zis-o bine pe asta.
Nu spun sa ne apucam sa ne iubirim pe bloguri si in conferinte. Nici macar un pact de neagresiune nu va propun. Ci doar sa nu mai taceti in ceea ce-l priveste pe acest intrus. Ceea ce sopteati pe la colturi sa strigati de pe case.
Asta in ceea ce-i priveste pe neprieteni.
Pe frati ii rog sa ma ierte ca i-am numit, poate am fortat, dar va rog, nu ne lasati singuri in lupta ce-am pornit-o. Doar fratele Mircea si cu mine nu facem fata. Daca reactionam insa cu totii, altele vor fi datele problemei. Si nu in ultimul rand, ganditi-va la multii cititori si ascultatori ce trebuiesc avertizati sa nu se mai adape din balti otravite.
Iata, eu m-am alaturat luptei fratelui Mircea Puscasu, cu toate ca imi pun libertatea in joc si chiar viata. Si nu sunt vorbe mari, voi detalia in articole viitoare, inclusiv cum i-am cunoscut pe Roncea si o parte dintre camarazii sai, intalnirea de la Petru Voda de acum 5 ani si alte chestii interesante. Daca mai apuc …
Sa va rugati va rog si pentru noi.
Doamne ajută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

MARILE PROBLEME ALE MIŞCĂRII LEGIONARE (dovezi chiar din cărţile legionare privind caracterul fascist, antisemit, ecumenist, ezoterist şi neortodox al grupării legionare)

RĂTĂCIRILE ECUMENISTE ale Arhim. ILIE CLEOPA din cartea “CĂLĂUZĂ ÎN CREDINŢA ORTODOXĂ”

Conspiratia clanurilor de machedoni împotriva României